Bylinkové brambory s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 3 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 1158.3 mg
- Vláknina 13562.8 mg
- Vitamín A 13562.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, slijeme a oloupeme.
-
2
Omytá rajčata nakrájíme na dílky, oloupaný česnek nasekáme. Na pánvi rozehřejeme máslo, opečeme na něm česnek, přidáme brambory a opékáme je asi 10 minut po všech stranách. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a přisypeme nasekanou bazalku, tymián a větší část řeřichy. Vše dále opékáme.
-
3
Nakonec brambory posypeme zbylou řeřichou a ihned podáváme.