Bylinkové brambory s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 500 g Rajčata
  • 10 g Řeřicha
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl bylinková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 1158.3 mg
  • Vláknina 13562.8 mg
  • Vitamín A 13562.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, slijeme a oloupeme.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na dílky, oloupaný česnek nasekáme. Na pánvi rozehřejeme máslo, opečeme na něm česnek, přidáme brambory a opékáme je asi 10 minut po všech stranách. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a přisypeme nasekanou bazalku, tymián a větší část řeřichy. Vše dále opékáme.

  • 3

    Nakonec brambory posypeme zbylou řeřichou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu