Králičí soté
Suroviny
- 1000 g Králičí maso
- 500 g Brokolice
- 200 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 22 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 148.5 mg
- Draslík 1619.7 mg
- Vláknina 10405.2 mg
- Vitamín A 10405.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 145.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a rozmělníme. Oloupanou cibuli najemno nakrájíme, očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.
-
2
V rozehřátém oleji opečeme omyté porce králíka.
-
3
Na másle zpěníme cibuli, přisypeme kari koření a krátce osmahneme. Přidáme rajčata, papriku, česnek utřený se solí, pepř a vše zalijeme vínem. Uvedeme do varu, vložíme porce králíka a dusíme pod pokličkou.
-
4
Očištěnou a omytou brokolici rozdělíme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a přidáme do hrnce s králičím masem. Společně ještě krátce podusíme a podáváme.