Tresčí filé v hořčičné omáčce
Suroviny
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 11 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 98.3 mg
- Draslík 19.3 mg
- Vláknina 399.5 mg
- Vitamín A 399.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Větší část másla rozpustíme, osmahneme v něm mouku dozlatova a za stálého míchání přiléváme mléko. Chvíli povaříme a nakonec omáčku ochutíme hořčicí, solí, pepřem, špetkou muškátu a nasekanou petrželkou.
-
3
Porce filé osolíme, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme mletou paprikou. Zalijeme připravenou omáčkou a navrch položíme vločky másla.
-
4
Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.