Maďarský bramborový guláš
Suroviny
- 750 g Brambory
- 300 g Vepřový bok
- 100 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 4 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 0.23 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 42 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 57.8 mg
- Draslík 1345.8 mg
- Vláknina 15713 mg
- Vitamín A 15713 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme, posypeme částí papriky a přidáme utřený stroužek česneku. Maso zprudka opečeme na horkém oleji.
-
2
Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli zasypeme zbylou paprikou, zalijeme 1/2 litru vody, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, omytá, na kousky nakrájená rajčata a opečené maso. Vše zvolna dusíme doměkka.
-
3
Nakonec přidáme jogurt rozkvedlaný se lžící polohrubé mouky a chvíli povaříme.
-
4
Guláš podáváme s čerstvým chlebem.