Maďarský bramborový guláš

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 300 g Vepřový bok
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.23 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 1345.8 mg
  • Vláknina 15713 mg
  • Vitamín A 15713 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme, posypeme částí papriky a přidáme utřený stroužek česneku. Maso zprudka opečeme na horkém oleji.

  • 2

    Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli zasypeme zbylou paprikou, zalijeme 1/2 litru vody, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, omytá, na kousky nakrájená rajčata a opečené maso. Vše zvolna dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec přidáme jogurt rozkvedlaný se lžící polohrubé mouky a chvíli povaříme.

  • 4

    Guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu