Koroptví paštika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1244 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 42 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 184 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 174.4 mg
- Draslík 227.6 mg
- Vláknina 702.1 mg
- Vitamín A 702.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté koroptve protkneme proužky slaniny a osolíme.
-
2
Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme koroptve, okořeníme a dusíme doměkka.
-
3
Měkké maso vykostíme a umeleme spolu s očištěnými játry. Do směsi vmícháme šťávu z masa, sardelové řezy utřené s 30 g másla, pepř, podušené žampiony nakrájené na plátky, víno, žloutek a sůl. Vše dobře vyšleháme.
-
4
Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny a naplníme směsí. Přiklopíme a vaříme ve vodní lázni asi 1 hodinu.
-
5
Paštiku podáváme jako studený předkrm, nakrájenou na tenké plátky.