Žemlovka s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Jablka
  • 70 g Hrozinky
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 463.6 mg
  • Vláknina 18007.5 mg
  • Vitamín A 18007.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na plátky a navlhčíme polovinou mléka.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní připravené rohlíky a na ně dáme vrstvu oloupaných, na plátky nakrájených jablek smíchaným s cukrem, skořicí, omytými rozinkami a nasekanými ořechy. Na jablka navrstvíme rohlíky, na ně opět jablka a vrchní vrstvu tvoří rohlíky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení žemlovku zalijeme zbylým mlékem s rozkvedlanými vejci.

  • 4

    Žemlovku podáváme horkou, posypanou moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu