Grilovaná pražma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 8 g
- Sodík 939 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 849.5 mg
- Vláknina 3042.5 mg
- Vitamín A 3042.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané ryby zbavené šupin omyjeme, potřeme citronovou šťávou a uvnitř i na povrchu je osolíme a opepříme. Bylinky rozdělíme na 4 stejné porce a vložíme do břišních dutin pražem. Sepneme jehlami nebo párátky.
-
2
Připravené ryby potřeme olejem, položíme na horký gril a pečeme. Během grilování ryby obracíme. Když jde lehce vytáhnout hřbetní ploutev, jsou pražmy pečené.