Treska na zelenině s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 250 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 408.7 mg
  • Vláknina 5285 mg
  • Vitamín A 5285 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli spolu s plátky česneku zpěníme v pánvi na oleji. Podlijeme trochou vývaru a povaříme.

  • 2

    Po 5 minutách cibuli s česnekem poprášíme mletou paprikou, přidáme oloupaná rajčata a cukr, pepř a sůl. Z omyté bazalky otrháme lístky a vsypeme je k rajčatům.

  • 3

    Omyté filé osolíme, položíme na zeleninu a podlijeme zbylým vývarem. Opepříme a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu