Treska na zelenině s bazalkou
Suroviny
- 200 g Cibule
- 500 g Rajčata
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 250 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 5 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 408.7 mg
- Vláknina 5285 mg
- Vitamín A 5285 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli spolu s plátky česneku zpěníme v pánvi na oleji. Podlijeme trochou vývaru a povaříme.
-
2
Po 5 minutách cibuli s česnekem poprášíme mletou paprikou, přidáme oloupaná rajčata a cukr, pepř a sůl. Z omyté bazalky otrháme lístky a vsypeme je k rajčatům.
-
3
Omyté filé osolíme, položíme na zeleninu a podlijeme zbylým vývarem. Opepříme a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut.
-
4
Ihned podáváme.