Kuřecí vývar s játrovým svítkem
Suroviny
- 300 g Kuřecí drůbky
- 150 g Zelenina kořenová
- 50 g Pšeničná krupice
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.04 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 7 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 260.4 mg
- Draslík 740 mg
- Vláknina 24304.1 mg
- Vitamín A 24304.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí drůbky (i kosti) bez jater vaříme asi 1,5 hodiny v osolené vodě spolu s celým pepřem. Potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme do měkka.
-
2
Očištěná kuřecí játra rozmixujeme s vejcem, mlékem, krupicí, kořením a solí na hladkou hmotu. Vlijeme na olejem vymazanou pánev a zvolna opečeme po obou stranách. Opečený svítek nakrájíme na kostičky, vložíme do scezeného vývaru a 15 minut povaříme.
-
3
Do polévky přidáme nakrájené drůbky i zeleninu, každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.