Kuřecí vývar s játrovým svítkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí drůbky
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.04 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 260.4 mg
  • Draslík 740 mg
  • Vláknina 24304.1 mg
  • Vitamín A 24304.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí drůbky (i kosti) bez jater vaříme asi 1,5 hodiny v osolené vodě spolu s celým pepřem. Potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme do měkka.

  • 2

    Očištěná kuřecí játra rozmixujeme s vejcem, mlékem, krupicí, kořením a solí na hladkou hmotu. Vlijeme na olejem vymazanou pánev a zvolna opečeme po obou stranách. Opečený svítek nakrájíme na kostičky, vložíme do scezeného vývaru a 15 minut povaříme.

  • 3

    Do polévky přidáme nakrájené drůbky i zeleninu, každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu