Řecké mleté biftečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová plec
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 šálek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 148.7 mg
  • Draslík 203.2 mg
  • Vláknina 144.3 mg
  • Vitamín A 144.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme ve vodě navlhčenou, vymačkanou žemli, sůl, pepř, muškátový květ, citronvou kůru a vejce. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Z připravené směsi tvarujeme malé biftečky, po obou stranách je zprudka opékáme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Opečené biftečky vyjmeme z pánve, vložíme do kastrolu, zalijeme rozředěným rajčatovým protlakem a chvíli podusíme.

  • 4

    Podáváme se špagetami nebo s tmavým chlebem a s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu