Řecké mleté biftečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 42 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 148.7 mg
- Draslík 203.2 mg
- Vláknina 144.3 mg
- Vitamín A 144.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme ve vodě navlhčenou, vymačkanou žemli, sůl, pepř, muškátový květ, citronvou kůru a vejce. Vše dobře promícháme.
-
2
Z připravené směsi tvarujeme malé biftečky, po obou stranách je zprudka opékáme na rozpáleném oleji.
-
3
Opečené biftečky vyjmeme z pánve, vložíme do kastrolu, zalijeme rozředěným rajčatovým protlakem a chvíli podusíme.
-
4
Podáváme se špagetami nebo s tmavým chlebem a s čerstvou zeleninou.