Dýňovo-jablkový krém (polévka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 9 g
- Sodík 989 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 1185.8 mg
- Vláknina 14072.7 mg
- Vitamín A 14072.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. 4 lžíce dáme stranou na ozdobu.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, na něj dáme nadrobno pokrájenou cibuli, na jemno nastrouhaný čerstvý zázvor a smažíme 5 minut (do měkka). Přidáme oloupanou, semen zbavenou a nadrobno rozkrájenou dýni, jablka, med, skořici a hřebíček, mícháme při smažení přibližně minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme 10 minut.
-
3
Povařenou polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Dosolíme, dopepříme, horkou podáváme ozdobenou kostičkami jablek a kousky rozmarýny.