Pečená slepice na smetaně
Suroviny
- 50 g Cibule
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Zelenina kořenová
- 750 g Slepice
- 500 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Pepř černý celý
- 5 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 44 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 212.3 mg
- Draslík 1215.3 mg
- Vláknina 28093.8 mg
- Vitamín A 28093.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem uvařenou slepici protkneme slaninou, nakrájenou na hranolky. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli i kořenovou zeleninu osmahneme na másle, přidáme slepici a koření.
-
2
Když je slepice do zlatova upečená, rozporcujeme ji.
-
3
Ze zbylé šťávy odstraníme koření, zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme, dochutíme citronovou šťávou, cukrem.
-
4
Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.