Pečená slepice na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 750 g Slepice
  • 500 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 212.3 mg
  • Draslík 1215.3 mg
  • Vláknina 28093.8 mg
  • Vitamín A 28093.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem uvařenou slepici protkneme slaninou, nakrájenou na hranolky. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli i kořenovou zeleninu osmahneme na másle, přidáme slepici a koření.

  • 2

    Když je slepice do zlatova upečená, rozporcujeme ji.

  • 3

    Ze zbylé šťávy odstraníme koření, zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme, dochutíme citronovou šťávou, cukrem.

  • 4

    Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.

Komentáře k receptu