Grilovaný tuňák

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tuňák obecný
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 328 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté plátky tuňáka vložíme do mísy, zalijeme marinádou připravenou smícháním sójové omáčky, worcesteru, hořčice, cukru a oleje. Maso musíme marinádou dobře obalit. Mísu zakryjeme a vložíme do chladničky na 1 - 2 hodiny.

  • 2

    Marinované plátky grilujeme po obou stranách 10 - 15 minut. Během grilování maso jednou obrátíme a potíráme zbylou marinádou.

Komentáře k receptu