Telecí koleno nakyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 9 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 1534.4 mg
- Vláknina 32445.2 mg
- Vitamín A 32445.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu se solí, octem a kořením přivedeme k varu, chvíli povaříme. Do vývaru vložíme očištěné telecí koleno, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme, až maso půjde oddělit od kostí (nejméně 2 hodiny).
-
2
Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kroužky, přibližně 20 minut před koncem vaření přidáme do vývaru k masu.
-
3
Měkké maso vyjmeme, oddělíme od kostí, naporcujeme a přelijeme vývarem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem a hořčicí.