Marinovaná vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 45 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1022.1 mg
- Vláknina 7147.3 mg
- Vitamín A 7147.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou pečeni vložíme do kameninové mísy a zalijeme marinádou připravenou smícháním vína, kečupu, medu, utřeného česneku, soli, tymiánu a nového koření. Přikryjeme a necháme v chladu marinovat asi 20 hodin.
-
2
Maso přendáme do kastrolu nebo do remosky, přelijeme přecezenou marinádou a pečeme do poloměkka.
-
3
Potom k masu přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory a oloupané cibulky. Podlijeme horkou vodou a dopečeme doměkka.
-
4
Maso naporcujeme a obložíme bramborami se šťávou, cibulkami a plátkem másla. Podle chuti přisolíme a podáváme.