Spišské vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 24 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 464.2 mg
- Vláknina 2113.8 mg
- Vitamín A 2113.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Maso poklademe kolečky oloupané cibule, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme nastrouhaným uzeným sýrem a okořeníme mletou paprikou.
-
2
Bujón rozpustíme v bílém víně a kotlety podlijeme. Přikryjeme alobalem, který po stranách pekáče utěsníme. Pečeme ve vyhřáté troubě do poloměkka asi 25 minut, potom odstraníme alobal a dopečeme doměkka.
-
3
Podáváme s dušenou rýží.