Spišské vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 464.2 mg
  • Vláknina 2113.8 mg
  • Vitamín A 2113.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Maso poklademe kolečky oloupané cibule, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme nastrouhaným uzeným sýrem a okořeníme mletou paprikou.

  • 2

    Bujón rozpustíme v bílém víně a kotlety podlijeme. Přikryjeme alobalem, který po stranách pekáče utěsníme. Pečeme ve vyhřáté troubě do poloměkka asi 25 minut, potom odstraníme alobal a dopečeme doměkka.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu