Polévka bramborová selská
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Houby čerstvé
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Nudle vaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Zázvor mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 51 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 21.6 mg
- Draslík 674.7 mg
- Vláknina 11514.1 mg
- Vitamín A 11514.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibuli, zeleninu nakrájenou na nudličky podusíme na másle, zalijeme vodou do roviny. Přidáme houby (sušené předem namočené), silnějších polévkových nudlí a nakrájené brambory. Povaříme cca 10 min.
-
2
Na zbytku másla uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vodou, řádně rozmícháme a necháme povařit 10 min.
-
3
Následně jíšku smícháme se zeleninou, přidáme koření, dosolíme a dovaříme.