Vepřové závitky s hořčičným máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 36 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 539 mg
- Vláknina 865.8 mg
- Vitamín A 865.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky a dobře naklepeme.
-
2
Hořčici smícháme s 1/3 dávky másla a směsí potřeme připravené maso. Na každý plátek položíme 2 kolečka šunkového salámu a svineme do závitků.
-
3
Na zbylém rozehřátém másle a na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme závitky a opečeme je. Podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání dusíme doměkka.
-
4
Nakonec šťávu zahustíme hladkou moukou, dochutíme a chvíli povaříme.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami a dušeným hráškem.