Vepřové závitky s hořčičným máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 g Šunkový salám
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.09 kávová lžička Olej stolní
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 539 mg
  • Vláknina 865.8 mg
  • Vitamín A 865.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky a dobře naklepeme.

  • 2

    Hořčici smícháme s 1/3 dávky másla a směsí potřeme připravené maso. Na každý plátek položíme 2 kolečka šunkového salámu a svineme do závitků.

  • 3

    Na zbylém rozehřátém másle a na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme závitky a opečeme je. Podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání dusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec šťávu zahustíme hladkou moukou, dochutíme a chvíli povaříme.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami a dušeným hráškem.

Komentáře k receptu