Dušené vepřové kotlety na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 27 g
- Sodík 465 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 123.4 mg
- Draslík 597.7 mg
- Vláknina 1488 mg
- Vitamín A 1488 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme, maso z části odřízneme od kosti a po obvodu nařízneme. Kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na rozehřátém oleji, vyjmeme, po obou stranách potřeme hořčicí a urovnáme do nahřáté mísy.
-
2
Na zbylém oleji osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět kotlety, přidáme kousek citronové kůry a podlijeme trochou horké vody. Dusíme doměkka.
-
3
Měkké kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s 1 lžící mouky. Přidáme kapary a chvíli povaříme.