Bujabéza s topinkami
Suroviny
- 225 g Treska aljašská
- 225 g Halibut atlantický
- 225 g Mušle slávky
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
- 1500 ml Vývar rybí
- 2 ks Cibule
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 ks Pomeranče
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Pernod
- 0.01 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1919 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 54.6 mg
- Draslík 1778.8 mg
- Vláknina 17476.8 mg
- Vitamín A 17476.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.9 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Při přípravě polévky nejdříve vydrhneme lastury a slávkám odstraníme vousky. Ryby (směs filetů z tresky, halibuta atd.), položíme do mísy a polijeme pernodem a 1 lžící oleje. Vše promícháme.
-
2
Druhou lžíci oleje nalijeme do hrnce a rozehřejeme ho. Přidáme najemno nasekaný česnek, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, sladký fenykl nakrájený na tenké plátky, petrželku a restujeme asi 6 minut. Přidáme strouhanou pomerančovou kůru, šťávu z pomeranče a celou konzervu krájených rajčat. Dále přidáme rybí vývar a vaříme asi 25 minut, dokud není zelenina měkká.
-
3
Přidáme směs rybích filetů nakrájených na malé zhruba 3 cm kousky a vaříme cca 3 minuty. Přidáme krevety, nebo slávky a vaříme dokud se lastury neotevřou. Dosolíme a dopepříme. Vedle nasucho opečeme krajíce selského chleba.
-
4
Hotovu polévku servírujeme v miskách s topinkami.