Toskánská kuřecí stehýnka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Fenykl obecný
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.09 šálek Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 288.7 mg
  • Draslík 492.7 mg
  • Vláknina 3063.9 mg
  • Vitamín A 3063.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kuřecí stehna potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem. Maso obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané s drceným fenyklem.

  • 2

    Stehýnka smažíme v dostatečném množství oleje nejdříve pod pokličkou. Když se usmaží po jedné straně, obrátíme je a dosmažíme bez pokličky.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami posypanými pažitkou, obložíme dílky citronu a rajčat.

Komentáře k receptu