Řecký kuřecí pilaf
Suroviny
- 500 g Kuře
- 200 g Klobása vepřová
- 500 g Rajčata
- 250 g Hrášek
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibule
- 4 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.5 l Vývar drůbeží
- 2 šálek Rýže loupaná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1031 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1080 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 130.8 mg
- Draslík 1254.3 mg
- Vláknina 19598.5 mg
- Vitamín A 19598.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 139.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky a osmahneme na rozpáleném oleji.
-
2
Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, česnek, očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše chvíli opékáme. Osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a podlijeme vývarem. Podle chuti osladíme, přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a dále dusíme. Nakonec přidáme hrášek a nakrájenou klobásu.
-
3
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a smícháme ji s kuřecí směsí.
-
4
Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s dílky citronu.