Řecký kuřecí pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuře
  • 200 g Klobása vepřová
  • 500 g Rajčata
  • 250 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 2 šálek Rýže loupaná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1031 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1080 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 130.8 mg
  • Draslík 1254.3 mg
  • Vláknina 19598.5 mg
  • Vitamín A 19598.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 139.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a osmahneme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, česnek, očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše chvíli opékáme. Osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a podlijeme vývarem. Podle chuti osladíme, přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a dále dusíme. Nakonec přidáme hrášek a nakrájenou klobásu.

  • 3

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a smícháme ji s kuřecí směsí.

  • 4

    Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s dílky citronu.

Komentáře k receptu