Piemontské rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Bazalka
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 880 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 219.5 mg
  • Draslík 659.7 mg
  • Vláknina 3385.5 mg
  • Vitamín A 3385.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře nakrájíme na malé dílky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme trochou vývaru a chvíli podusíme. Vmícháme rajčatový protlak a dusíme, až maso zcela změkne.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a do omáčky přidáme propláchnutou rýži, koření, vše zalijeme vývarem a podusíme asi 15 minut. Když je rýže měkká, vsypeme nasekanou petrželku a promícháme.

  • 3

    Na talířích pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Podáváme s rajčaty.

Komentáře k receptu