Piemontské rizoto
Suroviny
- 250 g Rýže loupaná
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Bazalka
- 3 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 47 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 219.5 mg
- Draslík 659.7 mg
- Vláknina 3385.5 mg
- Vitamín A 3385.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na malé dílky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme trochou vývaru a chvíli podusíme. Vmícháme rajčatový protlak a dusíme, až maso zcela změkne.
-
2
Měkké maso vyjmeme a do omáčky přidáme propláchnutou rýži, koření, vše zalijeme vývarem a podusíme asi 15 minut. Když je rýže měkká, vsypeme nasekanou petrželku a promícháme.
-
3
Na talířích pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Podáváme s rajčaty.