Opékaná rybí směs
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 300 g Kapr obecný
- 300 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 88.5 mg
- Draslík 297.9 mg
- Vláknina 2600 mg
- Vitamín A 2600 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kapří maso a porce filé nakrájíme vždy na 4 kousky, osolíme a obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou. Maso opečeme po obou stranách na pánvi na oleji a vyjmeme.
-
2
Do pánve přidáme máslo, trochu vody, kečup a worcester. Za stálého míchání necháme směs zhoustnout.
-
3
Opečené kousky ryb upravíme na nahřáté talíře, podlijeme šťávou a obložíme dílky omytého citronu.
-
4
Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.