Hrnec se zelím a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1932 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 71.8 mg
  • Draslík 2386.2 mg
  • Vláknina 6211.7 mg
  • Vitamín A 6211.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, šunku nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci na rozpáleném másle necháme zesklovatět cibuli a šunku, přidáme kysané zelí a podlijeme vývarem. Výrazně okořeníme a vše vaříme asi 20 minut. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a jemně nakrájenou pažitku.

Komentáře k receptu