Houskové knedlíky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 244.5 mg
  • Draslík 163 mg
  • Vláknina 2401.3 mg
  • Vitamín A 2401.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme s vejci do pěny a přidáme nastrouhaný ementál.

  • 2

    Žemle nakrájíme na tenké plátky, přelijeme je mlékem a chvíli necháme stát. Potom je dobře vymačkáme a spolu se strouhankou přidáme do máslového základu. Osolíme (2 špetka sůl), opepříme, okořeníme kmínem a paprikou a vypracujeme těsto. Necháme je 20 minut odpočinout a potom znovu promícháme.

  • 3

    Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které vaříme v osolené vroucí vodě 8-10 minut.

Komentáře k receptu