Houskové knedlíky se sýrem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 2 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 36 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 244.5 mg
- Draslík 163 mg
- Vláknina 2401.3 mg
- Vitamín A 2401.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo utřeme s vejci do pěny a přidáme nastrouhaný ementál.
-
2
Žemle nakrájíme na tenké plátky, přelijeme je mlékem a chvíli necháme stát. Potom je dobře vymačkáme a spolu se strouhankou přidáme do máslového základu. Osolíme (2 špetka sůl), opepříme, okořeníme kmínem a paprikou a vypracujeme těsto. Necháme je 20 minut odpočinout a potom znovu promícháme.
-
3
Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které vaříme v osolené vroucí vodě 8-10 minut.