Brambory s tuňákem a černými olivami
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 150 g Tuňák v oleji
- 140 g Olivy černé
- 80 g Salám Poličan
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Feferony
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 16 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 1227 mg
- Vláknina 17027.2 mg
- Vitamín A 17027.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na kostky nakrájené brambory opečeme na rozehřátém oleji na pánvi dozlatova. Osolíme je, opepříme a okořeníme paprikou a kmínem. Pod pokličkou dusíme brambory ještě asi 15 minut. Občas je promícháme, aby se nepřipalovaly.
-
2
Okapaného tuňáka rozdělíme na kousky a spolu s olivami, feferonkami a kolečky salámu přidáme k bramborám. Vše prohříváme asi 5 minut.
-
3
Pokrm podáváme posypaný nakrájenou pažitkou a nasekaným koprem. Ozdobíme snítkou rozmarýnu.