Brambory s tuňákem a černými olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 140 g Olivy černé
  • 80 g Salám Poličan
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 1227 mg
  • Vláknina 17027.2 mg
  • Vitamín A 17027.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na kostky nakrájené brambory opečeme na rozehřátém oleji na pánvi dozlatova. Osolíme je, opepříme a okořeníme paprikou a kmínem. Pod pokličkou dusíme brambory ještě asi 15 minut. Občas je promícháme, aby se nepřipalovaly.

  • 2

    Okapaného tuňáka rozdělíme na kousky a spolu s olivami, feferonkami a kolečky salámu přidáme k bramborám. Vše prohříváme asi 5 minut.

  • 3

    Pokrm podáváme posypaný nakrájenou pažitkou a nasekaným koprem. Ozdobíme snítkou rozmarýnu.

Komentáře k receptu