Vejce s garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 15 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 434.4 mg
- Draslík 162.5 mg
- Vláknina 81.3 mg
- Vitamín A 81.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Solamyl rozmícháme v troše studené vody a za stálého míchání jej vlijeme do vroucího mléka. Necháme vzkypět, osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením.
-
2
Do směsi přilijeme smetanu, přidáme rozmrazené garnáty, vše promícháme.
-
3
Zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí. Přelijeme vejci rozkvedlanými se solí, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
4
Ihned podáváme.