Vejce s garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Garnát obecný
  • 30 g Solamyl
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.25 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 434.4 mg
  • Draslík 162.5 mg
  • Vláknina 81.3 mg
  • Vitamín A 81.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Solamyl rozmícháme v troše studené vody a za stálého míchání jej vlijeme do vroucího mléka. Necháme vzkypět, osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením.

  • 2

    Do směsi přilijeme smetanu, přidáme rozmrazené garnáty, vše promícháme.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí. Přelijeme vejci rozkvedlanými se solí, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu