Švýcarský minutkový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Šunka dušená
  • 250 g Špagety, Makarony vařené
  • 200 g Hovězí svíčková
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 93.9 mg
  • Draslík 481.9 mg
  • Vláknina 5456.3 mg
  • Vitamín A 5456.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na hranolky nakrájené maso zprudka osmahneme ze všech stran na rozehřátém oleji. Přidáme na hranolky nakrájenou šunku, oloupanou, jemně nasekanou cibuli, vše smažíme přibližně minutu.

  • 2

    Směs zaprášíme moukou, mletou paprikou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a smetanou. Osolíme, asi 2 minuty ještě podusíme a upravíme na nahřáté talíře.

  • 3

    Maso obložíme uvařenými makarony a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu