Švýcarský minutkový guláš
Suroviny
- 50 g Cibule
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 50 g Šunka dušená
- 250 g Špagety, Makarony vařené
- 200 g Hovězí svíčková
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 3 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 41 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 93.9 mg
- Draslík 481.9 mg
- Vláknina 5456.3 mg
- Vitamín A 5456.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, na hranolky nakrájené maso zprudka osmahneme ze všech stran na rozehřátém oleji. Přidáme na hranolky nakrájenou šunku, oloupanou, jemně nasekanou cibuli, vše smažíme přibližně minutu.
-
2
Směs zaprášíme moukou, mletou paprikou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a smetanou. Osolíme, asi 2 minuty ještě podusíme a upravíme na nahřáté talíře.
-
3
Maso obložíme uvařenými makarony a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Ihned podáváme.