Fazolkový guláš s vepřovým masem
Suroviny
- 500 g Fazolové lusky zelené
- 500 g Vepřová krkovička
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 200 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Saturejka
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 43 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 144.3 mg
- Draslík 495.7 mg
- Vláknina 8710.9 mg
- Vitamín A 8710.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. V kastrolu rozehřejeme sádlo, maso na něm opečeme. Přidáme cibuli, utřený česnek, sůl a pepř. Přilijeme vývar a dusíme 30 minut.
-
2
Očištěné a omyté fazolky krájíme na kousky dlouhé přibližně 2 cm, přidáme je k masu a dusíme ještě 20 minut.
-
3
V zakysané smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do pokrmu. Nakonec guláš podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme saturejkou.