Zapékané brambory s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 51 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 180.3 mg
- Draslík 700.3 mg
- Vláknina 10696.2 mg
- Vitamín A 10696.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 110.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek prolisujeme, smícháme s trochou oleje, část směsi použijeme na vymazání zapékací mísy.
-
2
Maso osolíme a osmažíme na pánvi.
-
3
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy vrstvíme brambory, pokapeme je česnekovým olejem, na ně klademe vrstvu masa.
-
4
Vejce rozšleháme ve smetaně, přidáme špetku muškátu a osolíme. Nalijeme na maso s bramborami, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.