Rybí smaženky s okurkovým salátem
Suroviny
- 1 ks Vejce slepičí
- 12 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 1 dl Kari pasta červená
- 0.6 dl Olej rostlinný
- 1 kg Filé rybí
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Glutasol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 14 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 449.9 mg
- Vláknina 2893 mg
- Vitamín A 2893 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koriandr a jarní cibulky drobně nakrájíme. Maso zbavíme kostí a rozmixujeme s koriandrem, vejcem a kari pastou. Hmotu vložíme do mísy, přidáme jarní cibulky a řádně promícháme. Ze směsi pomocí 2 lžic vytvoříme kuličky a mírně je zploštíme.
-
2
Rybí smaženky vkládáme do rozehřátého oleje na vysokou teplotu a smažíme dozlatova po obou stranách. Odkládáme je na papírové utěrky, aby odkapal přebytečný olej. Udržujeme je teplé, dokud nejsou všechny hotové.
-
3
Příprava salátu:
-
4
Okurku oloupeme a spolu se šalotkou nastrouháme. Chilli papričky zbavíme semen, drobně pokrájíme, přidáme k okurkám a šalotkám. Poté přidáme rybí omáčku, drcené sušené garnáty a limetovou šťávu.
-
5
Ozdobíme chilli papričkami nakrájenými do tvaru květiny a servírujeme s teplými rybími smaženkami.