Obalované krevety
Suroviny
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Zelí čínské
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.42 dl Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 9 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2309 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 74 g
- Sodík 2498 mg
- Bílkoviny 696 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 3272.7 mg
- Draslík 234.7 mg
- Vláknina 3012.2 mg
- Vitamín A 3012.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu smícháním sójové omáčky, vína, škrobové moučky, soli a pepře. Řádně rozmícháme.
-
2
Z vyloupaných krevet odstraníme střívka, ze spodní strany do poloviny nařízneme tak, abychom nepoškodili ocásek. Krevety obalíme v marinádě a necháme 15 minut marinovat.
-
3
Krevety postupně namáčíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
-
4
Olej rozehřejeme ve woku. Obalené krevety postupně smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji a odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
-
5
Čínský salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Salátem vyložíme mísu, na něj rozložíme smažené krevety, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a servírujeme.