Obalované krevety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Zelí čínské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.42 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 9 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2309 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 2498 mg
  • Bílkoviny 696 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 3272.7 mg
  • Draslík 234.7 mg
  • Vláknina 3012.2 mg
  • Vitamín A 3012.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu smícháním sójové omáčky, vína, škrobové moučky, soli a pepře. Řádně rozmícháme.

  • 2

    Z vyloupaných krevet odstraníme střívka, ze spodní strany do poloviny nařízneme tak, abychom nepoškodili ocásek. Krevety obalíme v marinádě a necháme 15 minut marinovat.

  • 3

    Krevety postupně namáčíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  • 4

    Olej rozehřejeme ve woku. Obalené krevety postupně smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji a odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.

  • 5

    Čínský salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Salátem vyložíme mísu, na něj rozložíme smažené krevety, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a servírujeme.

Komentáře k receptu