Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 800 g Vepřová panenka
- 250 g Sýr Ricotta
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 4 ks Brambory
- 1 hrst Švestky sušené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Hřebíček
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 4 polévková lžíce Povidla švestková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 39 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 146.9 mg
- Draslík 1662 mg
- Vláknina 8641.9 mg
- Vitamín A 8641.9 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si vyřízneme do panenky kapsy. Naplníme je na tenké nudličky nakrájenými švestkami, smíchanými s povidly, olivovým olejem a sekanými oříšky. Maso ještě potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet.
-
2
Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme ji do lednice.
-
3
Mezitím orestujeme oloupané vařené brambory (nebo noky) na oleji se solí.
-
4
Maso opečeme zprudka ze všech stran a potom dopékáme na mírném ohni. Můžeme přidat kapky koňaku, osolíme, opepříme.