Krůtí prsa na pomerančích
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pomeranče
- 4 ks Hřebíček
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kardamom
- 2 šálek Pomerančová šťáva
- 1 hrnek Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 0.34 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 20 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 108.3 mg
- Draslík 966.5 mg
- Vláknina 6419 mg
- Vitamín A 6419 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si v kastrolu na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme balzamikový ocet, horkou vodu, šťávu ze dvou pomerančů, drcené hřebíčky, zázvor, špetku kardamomu a soli. Povaříme a ztlumíme oheň.
-
2
Na jiné pánvi na trošce oleje osmahneme krůtí steaky z obou stran, každé 3-4 minuty. Potom je naložíme do pomerančového vývaru a dusíme tak dlouho, až se šťáva odpaří a má omáčkovou konzistenci. Dle chuti pomerančů můžeme omáčku dosladit, nebo dokyselit citronem.
-
3
Jeden dobře omytý pomeranč nakrájíme na kolečka, kterými poklademe maso, přidáme sekaný koriandr a necháme 5 minut odstát.