Kmínová polévka s vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Kmín celý
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.05 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1253 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 65.8 mg
  • Draslík 407.3 mg
  • Vláknina 5365.3 mg
  • Vitamín A 5365.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Základem polévky je vývar uvařený z kmínu, soli a vody. Vše vaříme asi 30 minut.

  • 2

    Během varu si vedle připravíme na oleji světlou jíšku, zalijeme ji zeleninovým nebo masovým vývarem, rozšleháme a povaříme vše 15 minut. Potom přilijeme vývar z kmínu a vše ještě 5 minut povaříme. Dochutíme solí a zašleháme vejce.

  • 3

    Polévku podáváme se sekanou petrželí nebo pažitkou a opečenými žemlovými krutony. Lze dochutit také pepřem.

  • 4

    Místo vejce můžeme 10 minut před koncem varu vhodit do polévky hrst růžové čočky, máslový hrášek, nebo kukuřici.

Komentáře k receptu