Kmínová polévka s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1253 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 65.8 mg
- Draslík 407.3 mg
- Vláknina 5365.3 mg
- Vitamín A 5365.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Základem polévky je vývar uvařený z kmínu, soli a vody. Vše vaříme asi 30 minut.
-
2
Během varu si vedle připravíme na oleji světlou jíšku, zalijeme ji zeleninovým nebo masovým vývarem, rozšleháme a povaříme vše 15 minut. Potom přilijeme vývar z kmínu a vše ještě 5 minut povaříme. Dochutíme solí a zašleháme vejce.
-
3
Polévku podáváme se sekanou petrželí nebo pažitkou a opečenými žemlovými krutony. Lze dochutit také pepřem.
-
4
Místo vejce můžeme 10 minut před koncem varu vhodit do polévky hrst růžové čočky, máslový hrášek, nebo kukuřici.