Kuře s křupavými lístky anýzové bazalky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 80.1 mg
- Draslík 610.8 mg
- Vláknina 2301 mg
- Vitamín A 2301 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vezmeme misku, smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky, chilli papričky zlehka rozdrcené, česnek na jemno nasekaný, rybí a ústřicovou omáčku. Přikryjeme misku a vložíme alespoň na 35 minut marinovat do chladničky.
-
2
Do hluboké pánve WOK nalijeme 5 cm oleje a na středně silném ohni rozpálíme. Do horkého oleje hodíme na zkoušku 1 list anýzové bazalky. Když začne olej prskat, je připravený na smažení. Teď vložíme do oleje asi 3/4 lístků anýzové bazalky a téměř 1 minutu je smažíme. Jakmile budou krásně křupavné, vyjmeme je perforovanou naběračkou a položíme okapat na papírové ubrousky. Olej vylijeme.
-
3
V téže pánvi rozehřejeme asi 2 polévkové lžíce čerstvého oleje a restujeme na něm 3-4 minuty polovinu masa. Takto upravené maso vyjmeme a zopakujeme stejný postup i s druhou půlí masa. Jakmile je orestovaná i druhá půlka, přidáme k ní i první zpět do pánve.
-
4
Maso v pánvi zalijeme vývarem a přidáme cukr, přihodíme cibuli pokrájenou na tenké kroužky a sladkou papriku nakrájenou na menší kousky a smažíme ještě 1-2 minuty za stálého míchání. Vmícháme listy čerstvé bazalky a dokořeníme po ochutnání. Na talíři posypeme osmaženou anýzovou bazalkou.