Gratinovaná petržel se smetanou a hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 26 g
- Sodík 732 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 74.1 mg
- Draslík 1187.3 mg
- Vláknina 14545 mg
- Vitamín A 14545 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 269 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou kořenovou petržel nakrájíme na kolečka.
-
2
V hrnci smícháme smetanu, mléko, vývar, hrubozrnnou hořčici, polovinu strouhaného sýra a zvolna zahříváme do rozpuštění.
-
3
Potom přidáme petržel, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
-
4
Přiklopíme a asi 8 minut povaříme. Směs nalijeme do zapékací nádoby a posypeme zbytkem sýra, můžeme jemně poprášit strouhaným muškátovým oříškem.
-
5
Necháme cca 24 hodin v lednici. Zapékáme v předehřáté troubě na 190°C.