Gratinovaná petržel se smetanou a hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Petržel kořen
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 732 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 74.1 mg
  • Draslík 1187.3 mg
  • Vláknina 14545 mg
  • Vitamín A 14545 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 269 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou kořenovou petržel nakrájíme na kolečka.

  • 2

    V hrnci smícháme smetanu, mléko, vývar, hrubozrnnou hořčici, polovinu strouhaného sýra a zvolna zahříváme do rozpuštění.

  • 3

    Potom přidáme petržel, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.

  • 4

    Přiklopíme a asi 8 minut povaříme. Směs nalijeme do zapékací nádoby a posypeme zbytkem sýra, můžeme jemně poprášit strouhaným muškátovým oříškem.

  • 5

    Necháme cca 24 hodin v lednici. Zapékáme v předehřáté troubě na 190°C.

Komentáře k receptu