Pikantní švestky po japonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Švestky
  • 170 g Sůl
  • 1 hrst Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 59 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 16473 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 208.2 mg
  • Vláknina 3500.2 mg
  • Vitamín A 3500.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené švestky urovnáme těsně vedle sebe do kameninového hrnce. Jednotlivé vrstvy švestek prosypeme solí a omytými lístky máty.

  • 2

    Hrnec dobře uzavřeme, ovážeme a uložíme na chladné místo.

  • 3

    Švestky konzumujeme nejdříve po 3 měsících.

Komentáře k receptu