Kerblíková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 hrst Kerblík
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 858 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 8.6 mg
  • Draslík 397 mg
  • Vláknina 1130 mg
  • Vitamín A 1130 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme do něj omyté, okapané lístky kerblíku. Krátce podusíme, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Polévku podle chuti osolíme.

  • 2

    Na dno talířů vložíme vždy 1 lžíci smetany a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu