Grilované jehněčí kotlety s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Jehněčí kotlety
  • 3 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 893 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 148 mg
  • Draslík 647 mg
  • Vláknina 365 mg
  • Vitamín A 365 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný, rozmačkaný česnek vložíme spolu se solí a lístky bazalky do misky. Po troškách přiléváme olej a mícháme tak dlouho, až vznikne krémovitá pasta.

  • 2

    Očištěné a omyté jehněčí kotlety po obou stranách mírně opepříme a silně potřeme připravenou česnekovou pastou.

  • 3

    Maso položíme na rozehřátý gril a upečeme po obou stranách.

  • 4

    Hotové kotlety upravíme na nahřáté talíře a na každou kotletu položíme vločku másla a lístek bazalky.

  • 5

    Podáváme ihned.

Komentáře k receptu