Bramborová polévka s krupkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 20 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 39.8 mg
- Draslík 414.5 mg
- Vláknina 3707 mg
- Vitamín A 3707 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby předem namočíme do vody. Krupky osmahneme na sádle, zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Přidáme sůl, kmín, bobkový list, oloupané, na kostky nakrájené brambory a houby i s vodou, ve které se namáčely. Vše vaříme doměkka.
-
2
Potom polévku zalijeme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou a chvíli povaříme.
-
3
Hotovou polévku podle chuti okyselíme octem a podáváme.