Krůtí roláda s rajčatovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Krůtí prsa
  • 60 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 150 g Sýr Gouda 45%
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 10 g Bazalka
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Pesto
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 949 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 157.4 mg
  • Draslík 930.7 mg
  • Vláknina 3759.8 mg
  • Vitamín A 3759.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí prsa upravíme na plát, osušíme a po obou stranách osolíme a opepříme. Sušená rajčata nakrájíme na kousky, sýr nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Připravené maso potřeme pestem a poklademe sušenými rajčaty, sýrem a nasekanou bazalkou. Pevně svineme do rolády a ovážeme nití. Roládu rychle opečeme v kastrolu na oleji po všech stranách, přidáme nakrájená loupaná rajčata a přilijeme vývar. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 70 minut. Měkkou roládu vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zahustíme jíškou. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu