Krůtí roláda s rajčatovou náplní
Suroviny
- 700 g Krůtí prsa
- 60 g Rajčata sušená sterilovaná
- 150 g Sýr Gouda 45%
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 10 g Bazalka
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Pesto
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 36 g
- Sodík 949 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 157.4 mg
- Draslík 930.7 mg
- Vláknina 3759.8 mg
- Vitamín A 3759.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá krůtí prsa upravíme na plát, osušíme a po obou stranách osolíme a opepříme. Sušená rajčata nakrájíme na kousky, sýr nakrájíme na kostičky.
-
2
Připravené maso potřeme pestem a poklademe sušenými rajčaty, sýrem a nasekanou bazalkou. Pevně svineme do rolády a ovážeme nití. Roládu rychle opečeme v kastrolu na oleji po všech stranách, přidáme nakrájená loupaná rajčata a přilijeme vývar. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 70 minut. Měkkou roládu vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zahustíme jíškou. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou.