Srbská fazolová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazole bílé
  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 908 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 1137.1 mg
  • Vláknina 16920 mg
  • Vitamín A 16920 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme a druhý den k nim dolijeme vodu, přidáme uzený bůček, bobkový list a vaříme doměkka.

  • 2

    Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a osmahneme. Opepříme, okořeníme mletou paprikou a odstavíme z plotny. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme prochladlou polévkou a povaříme.

  • 3

    Potom vložíme fazole, na kostičky nakrájené maso a polévku ochutíme česnekem utřeným se solí, octem a cukrem. Povaříme ještě 15 minut.

Komentáře k receptu