Paprikáš z kapra
Suroviny
- 40 g Sádlo škvařené
- 800 g Kapr obecný
- 100 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 hrnek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 26 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 154.7 mg
- Draslík 747.2 mg
- Vláknina 1113 mg
- Vitamín A 1113 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme trochou vařící vody. Přidáme omyté, osušené a osolené porce kapra a rajčatový protlak. Zvolna dusíme pod pokličkou. Během dušení porce jednou obrátíme.
-
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a chvíli povaříme. Omáčku podle chuti přisolíme a okyselíme citronovou šťávou, vložíme porce ryby a prohřejeme.