Srnčí závitky na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Srnčí kýta
  • 90 g Slanina vepřová
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Koření Zvěřina
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 820 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 169.2 mg
  • Vláknina 1667 mg
  • Vitamín A 1667 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné srnčí kýty nakrájíme řízky, naklepeme je a osolíme. Na každý řízek položíme plátek slaniny obalený v paprice, posypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a plátek svineme a ovážeme nití.

  • 2

    Na oleji zpěníme zbylou cibuli, vložíme na ni závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Přidáme divoké koření, podlijeme horkou vodou (nebo vývarem) a chvíli dusíme.

  • 3

    Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, rozšleháme a vaříme 30 minut.

  • 4

    Závitky zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme procezenou šťávou.

  • 5

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu