Srnčí závitky na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 32 g
- Sodík 820 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 169.2 mg
- Vláknina 1667 mg
- Vitamín A 1667 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěné srnčí kýty nakrájíme řízky, naklepeme je a osolíme. Na každý řízek položíme plátek slaniny obalený v paprice, posypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a plátek svineme a ovážeme nití.
-
2
Na oleji zpěníme zbylou cibuli, vložíme na ni závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Přidáme divoké koření, podlijeme horkou vodou (nebo vývarem) a chvíli dusíme.
-
3
Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, rozšleháme a vaříme 30 minut.
-
4
Závitky zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme procezenou šťávou.
-
5
Podáváme s dušenou rýží.