Kančí hřbet na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 21.4 mg
- Draslík 60.1 mg
- Vláknina 1186.6 mg
- Vitamín A 1186.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý kančí hřbet přesekneme, osušíme a protkneme částí slaniny.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se zbylou slaninou zpěníme na sádle, vložíme osolené maso, opečeme a podlijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme koření a dáme péci do trouby. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a chvíli povaříme. Šťávu necedíme. Maso nakrájíme na porce a šťávou přeléváme.