Srnčí steaky po cikánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1359 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 438.5 mg
- Vláknina 4439.8 mg
- Vitamín A 4439.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěné a omyté srnčí kýty nakrájíme přes vlákno silnější plátky. Protkneme je anglickou slaninou, osolíme, opepříme a mírně okořeníme rozdrceným jalovcem. Maso opečeme na pánvi na oleji po obou stranách a vyjmeme.
-
2
Do výpeku vložíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, rajčata a rajčatový protlak. Zalijeme vývarem a krátce podusíme.
-
3
Steaky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme podušenou směsí.