Srnčí steaky po cikánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 200 g Cibule
  • 300 g Rajčata
  • 800 g Srnčí kýta
  • 150 g Paprika sterilovaná
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jalovec
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1359 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 438.5 mg
  • Vláknina 4439.8 mg
  • Vitamín A 4439.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné a omyté srnčí kýty nakrájíme přes vlákno silnější plátky. Protkneme je anglickou slaninou, osolíme, opepříme a mírně okořeníme rozdrceným jalovcem. Maso opečeme na pánvi na oleji po obou stranách a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku vložíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, rajčata a rajčatový protlak. Zalijeme vývarem a krátce podusíme.

  • 3

    Steaky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme podušenou směsí.

Komentáře k receptu