Lín s kaparovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lín
  • 50 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kapary sterilované
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 376.2 mg
  • Draslík 543.8 mg
  • Vláknina 22165.3 mg
  • Vitamín A 22165.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kořenovou zeleninu a koření povaříme ve vodě, vložíme omyté porce lína a zvolna uvaříme doměkka.

  • 2

    Žloutky s máslem a se solí šleháme v kastrůlku na mírném ohni do zhoustnutí. Přidáme citronovou šťávu a procezený vývar z lína. Nakonec do omáčky vmícháme nasekané kapary.

  • 3

    Porce ryby upravíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu