Lín s kaparovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Lín
- 50 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kapary sterilované
- 4 ks Pepř černý celý
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 14 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 376.2 mg
- Draslík 543.8 mg
- Vláknina 22165.3 mg
- Vitamín A 22165.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kořenovou zeleninu a koření povaříme ve vodě, vložíme omyté porce lína a zvolna uvaříme doměkka.
-
2
Žloutky s máslem a se solí šleháme v kastrůlku na mírném ohni do zhoustnutí. Přidáme citronovou šťávu a procezený vývar z lína. Nakonec do omáčky vmícháme nasekané kapary.
-
3
Porce ryby upravíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou.