Pikantní opékaný kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 36 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 711.6 mg
- Vláknina 1081.3 mg
- Vitamín A 1081.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli smícháme s kořením, nasekanou petrželkou a octem. Směs rozetřeme na omyté a osušené porce kapra a necháme asi 2 hodiny proležet.
-
2
Potom necháme maso okapat, porce obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na pánvi na oleji.
-
3
Před podáváním opečeného kapra osolíme a posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.